TOP BULVÁR hírek

bulvar.hirline.hu

Facebook belépés - Facebook.com bejelentkezés fokozott biztonsággal

  • PDF

Facebook belépés - Facebook.com bejelentkezés fokozott biztonsággal. Fokozott biztonsági funkciót vezetett be a Facebook a közösségi olalra való belépéskor. A Facebook fokozott biztonsági intézkedéseket vezetett be, hogy megbizonyosodjon arról, hogy egy fiók jogos tulajdonosa lép-e be oldalára.

A Facebook informatikusai sok olyan esettel találkotak, amikor a regisztrált felhasználó elvesztette Facebook profiljához a belépési kódokat, ezért mások betörtek a profilokra. Bár ez nem könnyű, de ha valaki használ valamilyen további biztonság jellemzőt, akkor a jövőben ez nem lesz olyan egyszerű.

A közösségi oldal bejelentette, hogy új biztonsági elemet tettek elérhetővé a Facebookban - ezentúl lehetőség lesz titkosított módban, SSL titkosítással belépni az oldalra. A böngészőben ez az eddigi http:// helyett a https:// jelöli a titkosított kapcsolatot. A Facebook azzal indokolta a döntést, hogy a felhasználók így a nyílt hálózatokon keresztül - például netkávézóból, vagy más ingyen wifivel ellátott helyről - történő bejelentkezés során jóval nehezebb lesz ellopni a jelszavakat.

Ilyen titkosítást már a Google is bevezetett levelezési szolgáltatásában - a Gmailben már egy éve elérhető a titkosított belépés, egy ideje pedig már a keresést is lehet titkosított módban végezni. Maga a szolgáltatás nem alapértelmezett, mert a Facebook szerint lassíthatja az oldal betöltését, ezért a felhasználóknak maguknak kell bekapcsolni. A „Profilom" menüben a „Fiókom" menüponton belül a „Fiókvédelem" menüben lehet beállítani a titkosítást. A szolgáltatás folyamatosan élesedik, így beletelik egy kis időbe, mire mindenkinél elérhető lesz.

Nyilvánvalóan az új funkció sem fog megvédeni minden támadástól, azonban nagyobb esélyt biztosít a nemkívánatos tevékenységek kiszűrésére. Fontos megjegyezni, hogy ez a szolgáltatás sem engedélyezett alapértelmezett módon: a fiókbeállítások/fiókvédelem menüpontok alatt lehet aktiválni. A Facebook nem egyszerre teszi elérhetővé mindenki számára az új funkciót, ugyanis azt folyamatosan terjeszti ki a felhasználók egyre szélesebb körére. (technet.hu/computerworld.hu/bulvar.hirline.hu)

You are here